Leave Your Message

Ituaiga o Pisinisi mai Fafo i Saina: O se Ta'iala Maua'i mo Tagata Fa'afaigaluega mai Fafo

2024-01-18

O le tuputupu a'e o le tamaoaiga o Saina ma le gafatia tau maketi ua avea ai ma nofoaga faatosina mo le aufaipisinisi mai fafo. I le avea ai o se tusitala Saina, e taua tele le tuʻuina atu o se faʻamatalaga auiliili o ituaiga pisinisi faʻapipiʻiina mai fafo (FIEs) i Saina, o latou tulafono faʻavae, ma iloiloga e tatau ona amanaia e le aufaipisinisi mai fafo pe a faʻavaeina se pisinisi i totonu o le atunuʻu.


Atina'e a le Atunuu atoa (WFOEs):

WFOEs o kamupani ia o tupe faavae uma e saofagā e le aufaipisinisi mai fafo, i lalo o tulafono a Saina. O nei fa'alapotopotoga e ofoina atu i le aufaipisinisi mai fafo le pulea atoatoa oa latou galuega fa'aSaina. O le faiga fa'avae e sili atu ona lavelave ma fa'atatau i le va'aiga fa'atulafonoina fa'atusatusa i kamupani i totonu o le atunu'u. O le eseesega faaletulafono i le va o aseta a le kamupani ma ana tagata e umia sea o loʻo faʻamalamalamaina manino, e maua ai se vaega o le puipuiga o noataga.


Fa'amatalaga auiliili:

E masani ona fa'atūina WFOE i vaega o lo'o fa'amalosia ai tupe fa'afaigaluega mai fafo po'o ua tatala ai fo'i e le malo o Saina i tupe fa'afaigaluega mai fafo. O le faagasologa e aofia ai le mauaina o le faamaoniga mai le Matagaluega o Pisinisi po o ana paaga i le lotoifale, resitalaina ma le Pulega a le Setete mo Maketi, ma maua se laisene pisinisi. E tatau foi i le aufaipisinisi mai fafo ona usitaia manaoga eseese o lipoti ma e ono feagai ma tapulaa i le toe faafoi atu o tupe mama ma tupe faavae.


Siosiomaga fa'aletulafono ma fa'atulafonoina:

O le fa'avae fa'aletulafono mo WFOE o lo'o pulea e le "Tulafono o Tupe Fa'afaigaluega i Fafo" ma ana tulafono fa'atino. O nei tulafono o loʻo tuʻuina atu ai tuʻutuʻuga mo le faʻavaeina, faʻagaioiga, ma le faʻamavaeina o WFOEs, e aofia ai le manaʻoga mo se tupe faavae resitalaina maualalo ma le manaʻoga e faʻatuina se komiti faʻatonu poʻo se tasi faʻatonu faʻatonu.


Fa'ata'ita'iga Fa'ata'ita'i mo Tagata Fa'afaigaluega mai Fafo:

E tatau i le aufaipisinisi mai fafo ona iloilo toto'a le vaega o lo'o latou mana'o e fa'atuina ai se WFOE, ona o nisi pisinisi e ono iai ni mana'oga fa'aopoopo po'o ni tapula'a. E fautuaina le fa'afeso'ota'i faufautua fa'aletulafono ma tupe fa'alotoifale e fa'atautaia le si'osi'omaga fa'atonutonu lavelave ma fa'amautinoa le usita'ia o fa'amaumauga uma e mana'omia ma noataga lipoti.


Kamupani Fa'atapula'aina o lo'o teu fa'afaigaluega i fafo (FILLCs):

O FILLC e fa'avaeina e o'o atu i le to'alimasefulu tagata e umia sea, o lo'o i ai i latou ta'ito'atasi noataga fa'atapula'aina e fa'atatau i a latou sao tupe faavae. O lenei fausaga e sili ona talafeagai mo amataga ma pisinisi o loʻo sailia tupe faʻavae. E fai ma fa'avae mo le tele o polokalame fa'afaigaluega, e aofia ai le fa'atulagaina o le Variable Interest Entity (VIE), lea e mafai ai e le aufaipisinisi mai fafo ona fa'atautaia tapula'a i le umiaina i nisi vaega.


Fa'amatalaga auiliili:

O lo'o ofoina mai e FILLC se fausaga fetu'utu'una'i e mafai ai mo le tele o fa'aputugatupe ma fa'atonuga tau pulega. O le vaega fa'atapula'aina o noataga e faatosina i tagata teu fa'afaigaluega o lo'o manana'o e fa'agata lo latou fa'aalia i noataga a le kamupani. O le fausaga o le VIE, e masani ona fa'aogaina i le tekonolosi ma le initaneti, e aofia ai se kamupani i totonu o le atunu'u o lo'o umia laisene talafeagai ma fa'agaoioia le pisinisi, ae o lo'o umia e le tagata fa'afaigaluega tupe mai fafo se aia fa'atonutonu e ala i feagaiga fa'akonekarate.


Siosiomaga fa'aletulafono ma fa'atulafonoina:

O le tulafono fa'avae mo FILLC o lo'o pulea fo'i e le "Tulafono a Kamupani a le Malo o Saina." O le tulafono lenei o loʻo faʻamatalaina ai matafaioi a tagata e umia sea, faatonu, ma supavaisa, faʻapea ai ma taualumaga mo pulega faʻapitoa, e aofia ai le faia o fonotaga faʻaletausaga ma le filifilia o faatonu.


Fa'ata'ita'iga Fa'ata'ita'i mo Tagata Fa'afaigaluega mai Fafo:

E tatau i le aufaipisinisi mai fafo ona nofouta i tulaga lamatia e mafai ona fesoʻotaʻi ma le fausaga o le VIE, e pei o le faʻalagolago i fuafuaga faʻakonekarate atonu e le mafai ona faʻamalosia i lalo o le tulafono a Saina. E taua tele le iai o se malamalamaga manino i a'afiaga fa'aletulafono ma sa'ilia fautuaga fa'apitoa e fa'atulaga ai tupe fa'afaigaluega i se auala e fa'aitiitia ai lamatiaga ma tausisia tulafono a Saina.


Kamupani Fa'atapula'aina o Fa'atauga Fa'atasi i Fafo (FIJSLCs):

FIJSLCs e fausia e le itiiti ifo i le lua ma le maualuga o le 200 faʻalauiloa, faʻatasi ai ma le laumua o le kamupani e vaevaeina i sea tutusa. E na'o tagata e umia sea e noatia i le tulaga o latou umia sea. O lenei fausaga e talafeagai mo tagata matutua, kamupani tetele ma o loʻo faʻaalia i se faiga faʻavae e sili atu ona saʻo ma lavelave, e faʻaitiitia ai le talafeagai mo amataga ma pisinisi laiti ma feololo (SMEs). Mo se faʻataʻitaʻiga, o kamupani e pei o le China National Petroleum Corporation (CNPC), o se atinaʻe a le setete, e masani ona faʻaogaina o FIJSLCs.


Fa'amatalaga auiliili:

FIJSLCs e tutusa ma kamupani a le malo i le tele o pulega, ma sea e mafai ona fefaʻatauaʻi lautele. O lenei fausaga e mafai ai ona maua le lautele lautele o tagata e umia sea ma mafai ona faafaigofie le avanoa i maketi tetele. Ae ui i lea, o le faʻavae faʻavae e aofia ai manaʻoga sili atu ona faigata, e aofia ai le manaʻomia mo se faʻamatalaga auʻiliʻili o pisinisi ma fuafuaga tau tupe.


Siosiomaga fa'aletulafono ma fa'atulafonoina:

O le fa'avaeina o se FIJSLC e fa'atatau i le "Tulafono o Fa'amalumaluga a le Malo o Saina" ma le "Tulafono i le Tuuina atu ma Fefa'ataua'iga o Fa'amalumaluga." O nei tulafono faatonutonu e pulea ai le tuuina atu o sea, le faailoaina o faamatalaga, ma le faafoeina o fefaatauaiga tau faamalumaluga.


Fa'ata'ita'iga Fa'ata'ita'i mo Tagata Fa'afaigaluega mai Fafo:

E tatau ona saunia le aufaipisinisi mai fafo mo se faiga e sili atu ona lavelave ma alu le taimi pe a faatuina se FIJSLC. E taua tele le fa'aogaina o faufautua fa'aletulafono ma mea tau tupe e fesoasoani i le tapenaina o fa'amaumauga talafeagai ma fa'amautinoa le tausisia o mana'oga uma fa'atonutonu.


Faiga Fa'apaaga Fa'atapula'a Fa'atau a Fafo (FILPs):

O FILP e aofia ai paaga lautele, o loʻo i ai noataga e le gata mo aitalafu a le faigapaʻaga, ma paaga faʻatapulaʻaina, o loʻo faʻatapulaʻaina noataga e faʻavae i luga oa latou tupe faavae. O lenei fausaga e ofoina atu le fetuutuunai i tulaga o saofaga faavae ma le puleaina o tulaga lamatia, e talafeagai mo pisinisi e manaʻomia se faʻafefiloi o pulega ma aitalafu e le faʻatapulaʻaina ma tagata teu tupe e faʻatapulaʻaina noataga.


Fa'amatalaga auiliili:

O FILP e tutusa ma faiga faapaaga faatapulaa i le tele o pulega faa-faamasinoga, faatasi ai ma paaga lautele e nafa ma le pulega o aso taitasi o le faiga faapaaga ma paaga faatapulaaina e tuuina atu tupe faavae. O lenei fausaga e mafai ona sili ona aoga mo pisinisi e manaʻomia se tuʻufaʻatasiga o tomai ma tupe faavae.


Siosiomaga fa'aletulafono ma fa'atulafonoina:

O le ta'iala fa'aletulafono mo FILP o lo'o pulea e le "Tulafono Fa'aPa'aga a le Malo o Saina." O lenei tulafono o loʻo faʻataʻatia ai aia tatau ma matafaioi a paaga, le faʻatulagaina o pulega o le faiga faʻapaʻaga, ma taualumaga mo le faʻamavaeina o le paaga.


Fa'ata'ita'iga Fa'ata'ita'i mo Tagata Fa'afaigaluega mai Fafo:

E tatau i le aufaipisinisi mai fafo ona mafaufau lelei i matafaioi ma matafaioi a paaga lautele ma le faatapulaaina. E taua le i ai o se maliliega manino i le faatulagaga o le pulega, le tufatufaina o tupe mama, ma taualumaga mo le foia o feeseeseaiga. O fautuaga fa'aletulafono e fautuaina ina ia fa'amautinoa o le maliliega fa'apa'aga e lelei fa'aletulafono ma fa'amalosia.

;

Fa'ai'uga:

Mo le aufaipisinisi mai fafo o loʻo saili e faʻavae se pisinisi i Saina, matou te ofoina atu le tele o auaunaga e fesoasoani i le resitalaina o kamupani. Faatasi ai ma se malamalama loloto i le maketi a Saina ma le fanua faaletulafono, e mafai ona tatou taʻitaʻia le aufaipisinisi i le lavelave o le faʻatūina o se pisinisi i Saina, faʻamautinoaina le tausisia o tulafono faʻalotoifale, ma faʻafaigofie le ulufale malie i totonu o le maketi.